Dostupni linkovi

Del Ponte: Ratko Mladić je još u Srbiji


Bivši glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte smatra da se nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske /VRS/ general Ratko Mladić nalazi u Srbiji, ali da Vlada ima problem da ga pravovremeno locira i uhapsi.

"Poslije hapšenja Radovana Karadžića, mislim da Vlada Srbije ima stvarnu političku volju da uhapsi Mladića, ali je sada problem da ga locira u pravo vrijeme da bi mogla da izvrši hapšenje. Mladić se nalazi u Srbiji, budući da samo tu može da uživa zaštitu koju još ima zahvaljujući mnogobrojnim prijateljima i pristalicama", rekla je Del Ponte za novosadski "Dnevnik".

Govoreći o istrazi o navodnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu, ona je naglasila da bi najbolja solucija bila sprovođenje međunarodne istrage Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

"I sasvim se slažem sa zajedničkom izjavom srpskog šega diplomatije Vuka Jeremića i ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova, koji je podržao prijedlog Beograda Savjetu bezbjednosti da se pod mandatom UN pokrene istraga o navodima iz izveštaja Dika Martija", rekla je Del Ponte.
XS
SM
MD
LG