Dostupni linkovi

Dodik: RS će imati odgovor u slučaju sankcijaPredsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je danas da će RS imati odgovor ukoliko međunarodna zajednica bude uvela određene sankcije zbog najavljenog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Međutim, posle stastanka u Banjaluci sa izvršnim direktorom Evropske unije (EU) za zapadni Balkan, istočno susedstvo i Rusiju Miroslavom Lajčakom, Dodik nije želeo da navede kakav će biti taj odgovor.

Komentarišući zahtev visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da RS povuče odluku o referendumu, Dodik je kazao da Narodna skupština RS "nije lovačko udruženje" da bi se neko prema njoj tako odnosio.

Ukoliko Incko želi da se ta odluka povuče, naveo je on, treba da sazove sednicu parlamenta RS i na njoj iznese svoje stavove, posle čega bi entitetski parlament odlučio o daljim aktivnostima.

Dodik je rekao da mu je Lajčak danas preneo zabrinutost međunarodne zajednice u vezi sa održavanjem referenduma, ponavljajući da visoki predstavnik u BiH nije imao pravo da nameće zakone i da je odluka o raspisivanju referenduma legalna i legitimna.
XS
SM
MD
LG