Dostupni linkovi

Princ Vilijam i Kejt Midlton pozdravili građaneCeremonija venčanja britanskog princa Vilijama i Kejt Midlton u Vestminsterskoj opatiji u Londonu završena je, a mladenci su se u otvorenoj kočiji odvezli do Bakingemske palate odakle su sa balkona pozdravili posmatrače ceremonije.

Nevesta je nosila kreaciju Sare Barton, iz modne kuće Aleksandra Makvina, a mladoženja uniformu pukovnika irske garde.

Tekst molitve koju je pročitao biskup od Londona, mladenci su sami sastavili.

Svečanosti je prisustvovalo oko 1.900 zvanica, ceremoniju je na ulicama grada pratilo oko milion ljudi, dok je direktan TV prenos u svetu gledalo, po procenama, dve milijarde ljudi.

Venčanju su prisustvovali britanska kraljica Elizabeta Druga i njen suprug vojvoda od Edinburga, princ Čarls sa suprugom Kamilom, i nevestini roditelji Majkl i Kerol.

Kumovi su bili, sa mladoženjine strane, njegov mlađi brat princ Hari a sa nevestine njena sestra Filipa.

Venčanju su prisustvovali članovi kraljevskih kuća, državni i politički zvaničcnici, ali i mnoge sportske i muzičke zvede, poput Dejvida Bekama sa suprugom Viktorijom i Eltona Džona sa supružnikom Dejvidom Fernišom.

Britanska kraljica Elizabeta Druga proglasila je danas princa Vilijama i Kejt Midlton za vojvodu i vojvotkinju od Kembridža, saopšteno je iz Bakingemske palate, nekoliko sati uoči njihovog venčanja.

Prvi deo ceremonija povodom kraljevskog venčanja završen je pojavljivanjem mladenaca na balkonu Bakingemske palate, u pratnji
članova kraljevske porodice.

Par se, pred oduševljenim posmatračima, poljubio, a malo kasnije palatu su nadleteli avioni britanske kraljevske avijacije.

Slavlje se nastavlja svečanim ručkom koji za 650 zvanica u Bakingemskoj palati priređuje kraljica Elizabeta Druga, potom večerom za 300 zvanica koju priređuje princ Čarls. a završava balom.
XS
SM
MD
LG