Dostupni linkovi

C. Gora: Ukida se kreditna zabrana Prvoj banciCentralna banka Crne Gore (CBCG) će narednih dana u potpusnosti ukinuti zabranu kredititiranja uvedenu pre tri godine Prvoj banci, koju kontroliše brat doskorašnjeg premijera Mila Đukanovića.

"Imamo informacije da je Prva banka dostigla potrebne parametre za poslovanje i narednih dana ćemo i zvanično objaviti da je ta banka postala slobodan igrač na bankarskom tržištu", kazao je guvrener crnogorske Centralne banke Radoje Žugić u razgovoru za Rojters, a prenijeli su podgorički mediji.

Prvoj banci je od 2009. godine zabranjeno kreditiranje, zbog loše likvidnosti i visokog nivoa loših kredita, ali je ta mera Centralne banke delimično suspendovana u februaru ove godine od kada banka, koju kontroliše brat doskorašnjeg premijera može izdavati kredite, ali pod posebnim merama i monitoringom.

Prva banka je jedina od jedanaest komercijalnih banaka u Crnoj Gori koja je 2008. godine, nakon izbijanja ekonomske krize, spašena državnim novcem, kreditom vrednim 44 miliona evra.
XS
SM
MD
LG