Dostupni linkovi

Vaclav Klaus u posjeti Crnoj Gori


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i Češke Vaclav Klaus ocijenili su da su politički odnosi dvije države odlični i da bi ekonomska saradnja morala biti mnogo bolja i na većem nivou.

Vujanović je istakao da su razlozi loše ekonomske saradnje Crne Gore i Češke nedostatak informacija o ekonomskim mogućnostima dvije države, kao i nedostatak ekonomskih sporazuma, najavivši da će danas biti potpisan sporazum o privrednoj saradnji koji će biti osnova za ekonomsku saradnju dvije zemlje.

U obraćanju češkim i crnogorskim privrednicima u Podgorici, Vujanović je predložio da sa ovog skupa budu upućen zahtjev vladama dvije zemlje da se formira međuvladina komisija koja bi dobrim sadržajem pokrenula ekonomsku saradnju.

Klaus je u svojoj prvoj posjeti Crnoj Gori izrazio očekivanje da će biti povećan broj čeških turista koji će ove i narednih godina posjetiti crnogorsko primorje, te izrazio zadovoljstvo što je danas sa njim u Podgorici velika češka privredna delegacija koja će pokušati da poboljša ekonomske odnose dvije države.

"Politički odnosi su razvijeni, što jeste dobro, ali su mnogo razvijeni od ekonomskih'', rekao je Klaus.

Klaus će se danas u Podgorici sastati sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i Vlade Igorom Lukšićem, a večeras na Cetinju će imati još jedan susret sa predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Za sutra je predviđeno da Klaus posjeti Tivat i Kotor.
XS
SM
MD
LG