Dostupni linkovi

Crna Gora još nije dobila zvaničan zahtjev Kosova u vezi sa nekretninama


Generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Mirsad Bibović je za “Antenu M” da još nijesu dobili nikakav zahtjev Kosova u vezi sa sukcesijom nepokretne imovine.

Bibović je komentarisao zahtjev Vlade Kosova da vrati nekretnine bivših kosovskih državnih preduzeća, ili da, umjesto toga, plati Prištini određenu novčanu nadokandu.

“Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija nije dobilo bilo kakav zahtjev od kosovskih organa u vezi sa sukcesijom nepokretne imovine. To pitanje nije, za sada, pokretano ni u brojnim kontaktima koje smo imali drugim povodima. Naravno, uvijek smo spremni da razgovaramo o svim pitanjima od zajedničkog interesa i sa Kosovom, i sa drugim susjedima" naveo je Bibović

"Mi smatramo da nije riječ o najprioritetnijem pitanju, što ne znači da neće biti na dnevnom redu kada to zajednički procijenimo. Naši nadležni organi se ozbiljno pripremaju i pristupaju svim pregovorima, što podrazumijeva ne samo preciznu evidenciju imovine i na jednoj, i na drugoj strani, već analizu pravne osnove i sve druge aspekte zahtjeva te vrste”, kazao je Bibović.

Generalni sekretar MVP je naglasio da aktuelizovano pitanje nepokretne imovine nekadašnjih kosovskih državnih preduzeća Ministarstvo ne vidi kao problem, već kao priliku za unaprijeđenje odnosa dvije države.
XS
SM
MD
LG