Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vukčević: Postoje svedoci za "žutu kuću"


Vladimir Vukčević

“Delim optimizam Rasima Ljajića“, izjavio je srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, nakon što je Ljajić za Radio Slobodna Evropa rekao kako veruje da će pitanje Ratka Mladića biti rešeno do kraja godine. Vukčević je takođe izjavio da postoje svedoci događaja u takozvanoj "žutoj kući", a najavio je i početak oduzimanja na kriminalu stečene imovine.

Kako se sumnja u takozvanoj „žutoj kući“ na severu Albanije vršene su operacije uzimanja organa od Srba otetih na Kosovu. Srpsko tužilaštvo pokušava da dokaže ove tvrdnje, koje osporavaju na Kosovu i u Albaniji, a Vukčević sada otkriva postojanje svedoka:

„Dosta svedoka je nestalo, odnosno nema ih među živima. Ali ima i onih koji svedoče da se to desilo. Dalji put je da mi radimo na tom predmetu kako bi se utvrdila istina.“

Vukčević je dodao da su u toku razgovori o poseti evropskog izvestioca za trgovinu organima Dika Martija Srbiji. Marti je, prema ranijim najavama, trebalo da krajem marta poseti Beograd, a potom Prištinu i Tiranu.

Takođe srpski tužilac za ratne zločine potvrdio je i početak oduzimanja imovine stečene putem zločina i kriminalnim delatnostima:

“Mi smo već najavili da ćemo u dva slučaja to učiniti. U slučaju paravojne formacije “Škorpioni” njihov komandant Boce Medića i u slučaju “Ovčara” takođe komandanta Vujovića za koga smo čuli da ima 32 lokala i benzinsku pumpu. Pokušaćemo da preispitamo odakle mu tolika imovina.”

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG