Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tadić osudio skidanje zastave sa hrvatske ambasade.


Predsednik Srbije Boris Tadic najoštrije je osudio skidanje zastave Republike Hrvatske sa rezidencije hrvatskog ambasadora u Beogradu, istakavši da Srbija nece tolerisati incidente koji ugrožavaju integritet susedne države

On je ocenio da ekstremisti postoje na obe strane, ali da su i Srbija i Hrvatska odlučne da spreče takve incidente, što su, kako je rekao, i srpski i hrvatski državnici potvrdili prilikom nedavne posete hrvatskog premijera Beogradu.

'Nikom nije u interesu, niti Srbiji niti Hrvatskoj, da se podižu nacionalisticke tenzije, koje mogu izazvati pogoršavanje bezbednosti Srba u Hrvatskoj'', rekao je Tadic dodajući da nadležni državni organi rade svoj posao kako bi počinioci bili privedeni pravdi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je kazao da su kamere Ambasade Hrvatske u Beogradu snimile dvojicu ljudi koji su skinuli zastavu i da će "protiv njih biti preduzete sve mere.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je nezadovoljstvo zbog povrede najvišeg državnog simbola Hrvatske i zatražilo hitnu

reakciju nadležnih organa i preduzimanje mera kako bi diplomatski objekti Hrvatske u Beogradu bili zaštićeni na odgovaraući način.

XS
SM
MD
LG