Dostupni linkovi

Danas predstavljanje nove Izraelske vlade


Imenovani izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak će poslijepodne nakon dugotrajnih intenzivnih pregovora predstaviti svoju vladu u Knessetu, a pred njom će uz teška pitanja postizanja mira na Bliskom istoku biti i pitanje rješavanje velikih gospodarskih problema u zemlji.
Novi-stari izraelski premijer do zadnjeg je trenutka vodio pregovore o raspodjeli novih lisnica, a izraelski mediji, s obzirom na povećani broj ministarskih položaja, u šali pišu da će nova "Bibijeva vlada" svoju službenu fotografiju morati snimiti na nogometnom igralištu. Nova izraelska vlada imat će, naime, 30 ministara.
Netanyahu, čelnik stranke Likud koja je na izborima 10. veljače dobila jedan mandat manje od stranke centra Kadime, bio je prisiljen na neka od ključnih mjesta imenovati svoje koalicijske partnere.
Najveći Bibijev koalicijski partner, ultra-nacionalistička stranka Israel Beiteinu, dobila je veliku nagradu - vođa stranke Avigdor Lieberman bit će najvjerojatnije novi izraelski ministar vanjskih poslova.
XS
SM
MD
LG