Dostupni linkovi

Na Google Oceanu nije pronađena Atlantida


Snimak navodne Atlantide na dnu Atlantskog okeana.
Snimak navodne Atlantide na dnu Atlantskog okeana.

Sve nade da je na Googlu pronađena Atlantida su raspršene. Silueta neobične mreže koja je uočena na dnu Atlantskog okeana 600 milja zapadno od Kanarskih ostrva su, u stvari, sonari brodova kojima se istražuje mosrko dno.

Jedan istraživač u ime Googla je rekao:" Istina je da smo preko Google Eartha došli do nevjerovatnih otkrića, kao naprimjer otkriće šume u Mozambiku, u kojoj žive do sad nepoznate vrste, ali u ovom slučaju, ono što su korisnici vidjeli nije Atlantida."

"Za prikupljanje podataka sa dna okeana često se koristi sonar sa brodova. Linije koje su viđene olakšavaju put brodovima da sonarima snimaju dno okeana", ističu iz Googla.

"Činjenica da postoje prazna mjesta između svakog od tih redova, koji su korisnike podsjećale na ulice, je samo znak koliko malo znamo o okeanima", kažu iz Googla.

Napominjemo, u petak je objavljeno da je uočena neobična slika morskog dna Atlantskog okeana nedaleko od Kanarskih otoka koja prikazuje savršeni pravougaonik ispresijecan linijama za koje se pretpostavlja da su ulice davno potonulog grada iz legendi, Atlantide.
XS
SM
MD
LG