Dostupni linkovi

Što pre uputiti ambasadora u Beograd


Filip Vujanović
Filip Vujanović

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je u petak uveče da Crna Gora treba što pre da uputi ambasadora u Beograd.

"Navijam da se što prije uputi ambasador u Beograd", rekao je Vujanović u intervjuu na programu podgoričke Televizije IN.

On je kazao da ne vidi razloga da se ne ubrza procedura za ponovno uspostavljanje punih diplomatskih odnosa Crne Gore i Srbije.

Vujanović je rekao i da treba zaključiti sporazum Crne Gore i Srbije o regulisanju dvojnog državljanstva jer je odnos dva ministra unutrašnjih poslova "pozitivan".

Govoreći o pitanju poluostrva Prevlaka, predsednik je ocenio da ono "ne može biti tako brzo rešeno" sa Hrvatskom, ali da nema ni potrebe da se u tome žuri.

"Nikada nijesam mislio da je pitanje Prevlake urgentno. Potpuno sam saglasan sa (predsjednikom Hrvatske ) Stjepanom Mesićem da nema potrebe za žurbom", kazao je Vujanović jer, kako je objasnio, sadašnji režim Prevlake dobro funkcioniše.

Vujanović je ocenio da privreda Crne Gore "najviše zavisi" od sudbine Kombinata aluminijuma u Podgorici.

Predsednik je ocenio da Crna Gora treba da bude građanska država, a ako bi u parlamentu bilo više poslanika koji su izabrani kao "nacionalni predstavnici", to bi narušilo njegov građanski karakter.

Vujanović je ocenio da referendumske podele ne bi trebalo da igraju ulogu na parlamentarnim izborima zakazanim za 29. mart.

"Samostalnost Crne Gore je difinitivna, kako sa stanovišta narodne volje, tako i kao međunarodna činjenica", rekao je Vujanović.

(Izvor: Beta)
XS
SM
MD
LG