Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Napad na košarkaše Crvene zvezde u Splitu


Split

Košarkaši Crvene zvezde napadnuti su sinoć na splitskom aerodromu na povratku s utakmice NLB lige održane na Gripama, a u kojoj su svladali domaće košarkaše Splita 72:67.

Šef sigurnosti splitskog aerodroma Ivan Đirilić kaže da se napad dogodio dok su se igrači „Crvene zvezde“ registrirali za JAT-ov let za Beograd:

„U putničku zgradu je utrčalo dvadesetak huligana koji su ih pokušali napasti. Brzom intervencijom policije navedeni huligani su pobjegli iz putničke zgrade, a sve skupa je trajalo petnaestak sekundi. Osim jednog košarkaša koji je zadobio lakšu posjekotinu iznad koljena, u ovom incidentu nitko drugi nije ozlijeđen, niti je počinjena materijalna šteta.“

Ozlijeđeni košarkaš je Amerikanac Olens. On se, prema glasnogovornici splitske policije Marini Kraljević - Gudelj, ozlijedio bježeći:

„Igrači i rukovodstvo kluba su se razbježali po zgradi zračne luke, prilikom čega su jedan igrač i jedan navijač ozlijeđeni. Policija provodi izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja i otkrivanja identiteta počinitelja.“


Nije bilo ni boca ni kamenja


RSE: Jesu li igrači bili napadnuti samo verbalno ili još i motkama, bocama i kamenjem, kako su javili neki mediji?

Kraljević - Gudelj: Mi sada takvu informaciju nemamo, ali naglašavam da ćemo pregledati videonadzor i točno razjasniti o čemu se radilo.

RSE: Malo je vjerojatno ako nije bilo motki i boca i kamenja da dvadesetak huligana može rastjerati petnaestak momaka od dva metra?

Kraljević - Gudelj: Znate šta, nama još uvijek ni broj točno nije potvrđen. To je upravo ono što ćemo izvidima utvrditi. Dakle, u ovoj fazi ja vam doista točnije podatke ne mogu dati jer policija upravo radi na tom događaju.

Đirilić tvrdi da nije bilo ni boca ni kamenja:

„Da je nečega bilo, bilo bi materijalne štete. Materijalne štete nije nikakve bilo.“

Navodno su Beograđane osiguravala svega tri policajca. To nam glasnogovornica nije mogla potvrditi:

„Mi ćemo obaviti razgovore s policijskim službenicima, naš odjel zakonitosti postupanja.“


Navijači Torcide odbacuju krivnju

Za napad su neki mediji optužili navijačku skupinu Torcidu, što njen tajnik Stipe Lekić odbacuje. Kaže Torcida se bavi samo nogometom i „Hajdukom“:

„Uvik je Torcida kriva za sve. Čudi me što nas još nisu zvali za ubojstvo Pukanića i ove Hodak.“

Dok miruje nogomet, miruje i Torcida, ali sad je rukomet u žiži. Jučer je Hrvatska televizija donijela prilog o tome kako je srpska reprezentacija lijepo primljena u Poreču pa se u publici vijore i zastave i Republike Srpske, dok u Splitu na utakmicama hrvatske reprezentacije policija navijačama oduzima zastave Herceg Bosne. Takva priča dobija svoj eho:

„Oni npr. tamo u Poreču veličaju svoje srpske zastave, dižu tri prsta, dok se u splitskoj Areni skidaju hrvatske zastave. To je žalosno.“

Moglo bi se čak dogoditi da reprezentacija Srbije u polufinalu igra u Zadru. Dobrog poznavatelja navijačke subkulture Stipu Lekića smo pitali hoće li tamo biti incidenata:

„Volio bih da sve prođe u najboljem redu, i Torcida i svi, ali ne znamo mi šta će biti u Zadru.“

XS
SM
MD
LG