Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Renovirani hotel Miločer se ponovo zatvara?


Budvanska rivijera

Renovirani hotel Miločer, otvoren samo prije mjesec dana, biće ponovo zatvoren zbog građevinskih radova. To je povod budvanskoj opozicji da kritikuje prizvatizaciju nekada najelitnijih hotela na crnogorskom jugu, podsjećajući da singapurska kompanija Aman Rresorts ni nakon par godina od njihovog zakupa, ne ispunjava obećanja o ulaganjima u Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu.

Hotel Miločer će samo nakon mjesec dana od otvaranja ponovo biti zatvoren, tvrde u budvanskom SNP-u:

"Prije mjesec dana otvoren hotel Miločer će se najvjerovatnije zatvoriti za deset, petnaest dana."

U budvanskoj opoziciji tvrde da je hotel otvoren tek kao kamuflaža neuspjele privatizacije, kojom singapurska kompanija Aman Resorts, kao zakupac hotela, nije ispunila obećanje o renoviranju Svetog Stefana i dovođenja elitne klijentele. Mještanin Sv. Stefana Krsto Rađenović kaže da će hotel zatvoriti zbog renoviranja susjedne hotelske vile i izgradnja vodovoda u neposrednoj blizini hotela:

"Ubrzo će hotel biti zatvoren zato što slijede radovi na susjednoj vili iznad hotela, tako da se ne može prići hotelu. On je samo marketinški otvoren, kako bi se reklo da je otvoren u 2008. godini."

Ugovor o zakupu Svetog Stefana i Miločera još nije poznat javnosti, pa SNP očekuje da dobije uvid u njegove detalje, kaža Vladimir Kažanegra:

"Ne tražimo samo ugovor, nego i sve anekse koji su potpisani u vezi Svetog Stafana i toga našega područja. Jer ovakvo ponašanje prema nama je kao da smo pod okupacijom."

Nedavno otvaranje Miločera iskoristili smo da pitamo direktoricu hotela Seni Leston hoće li ekonomska kriza dodatno usporiti ispunjenje Amanovih obećanja za Miločer i Sveti Stefan.

"Globalna kriza utiče na sve poslodavce i investitore u svijetu. Niko ne može biti neokrznut, ali u Aman Rezorts-u smatramo da smo otporni na globalna gibanja, i na putu smo da ostvarimo naše ciljeve. Ne mislimo da će na to kriza uticati."

Iako je rijetkost da opozicija u Crnoj Gori pohvali neki potez vlasti, ovog puta je SNP kao upoređenje sa Aman Resortsom naveo privatizaciju hotela Maestral:

"Mi možemo da pohvalimo hotel Maestral, i odnos Slovenaca prema nama. Bez obzira što smo na početku govorili da su to male pare. Jesu to male pare, Maestral je prodat za male pare, ali je njihov odnos prema nama korektan, i mi smo u potpunosti zadovoljni kao mještani odnosom osoblja i direkcije preduzeća Hit iz Slovenije, i to je ipak jedan pozitivan primjer kako treba da se uradi privatizacija i kako treba da se sarađuje sa nama koji živimo tamo, jer se mi bavimo turizmom i živimo od turizma, kao i oni. Prema tome, ima hleba za sve nas, ako bude saradnje. Ali ako bude ovakvo ponašanje kao što se ponaša Aman Resorts i ova družina, imaće oni velike probleme, i mi s njima i oni s nama."

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG