Dostupni linkovi

Ponoćni susret direktora Gasproma i Naftogasa


Aleksej Miler, direktor Gasproma
Aleksej Miler, direktor Gasproma

Zvaničnici ruskog gasnog giganta Gasprom i ukrajinske nacionalne gasne kompanije Naftogas sastali su se neočekivano u noći između srede i četvrtka kako bi pronašli rešenje za krizu između dve zemlje koja je nastala zbog isporuke gasa, javile su jutros ruske agencije.

"U Moskvi su se noćas sastali (direktor Gasproma) Aleksej Miler i (direktor Naftogasa) Oleg Dubina kako bi razmotrili načine da se reši kriza", rekao je portparol Gasproma Sergej Kuprijanov, a prenose agencije.

To je prvi dolazak Dubine u Moskvu ove godine i prvi sastanak dvojice direktora od kako je počela složena kriza sa gasom, navodi Itar-tas.

Dubina i Miler će danas takođe, nastaviti razgovore na neutralnom terenu, u Briselu, gde će zajedno sa ukrajinskim i ruskim ministrima razgovarati sa zvaničnicima Unije o prevazilaženju krize. Potpuna ili delimična obustava tranzitnog gasa iz Ukrajine pogađa usred zime najmanje 11 evropskih zemalja.

Božićna čestitka Naftogasa Gaspromu

Radnici glavne ukrajinske gasne kompanije "Naftogaz Ukrajina" uputili su povodom Bozića čestitku kolegama u Rusiji, radnicima i upravi "Gasproma". Poželevši uspeh u radu, elan i krepko zdravlje, Ukrajinci žele Rusima da su uvek ispunjeni optimizmom i tako rešavaju svakodnevne probleme, prenosi Verska informativna agencija.

Njihovim porodicama i prijateljima žele dobrobit, radost i međusobno uvažavanje.

"Neka ova godina bude izdašna u ljubavi u vašim srcima i pribavi mudrost za svakodnevna dela. Srećno rođenje Hristovo",
navodi se u tekstu čestitke. Takođe se konstatuje da u savremenom svetu, naftogasna industrija igra odlučujuću ulogu u dinamičnom razvoju društva svake države.

"Proizvođači nafte i gasa s pravom mogu biti gordi da od njihovog truda zavisi energetska bezbednost celokupnog čovečanstva",
navodi se u poruci iz Kijeva koju je potpisao predsednik kompanije, Oleg Dubina.

(Izvor: Beta)
XS
SM
MD
LG