Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U martu mogući vanredni parlamentarni izbori


Skupština Crne Gore

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori, čije je održavanje bilo najavljeno za jesen ove godine, mogli bi biti održani krajem marta. Izvor iz vrha vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) je kazao da bi predsednik skupštine sutra trebalo da za 20. januar zakaže vanrednu sednicu parlamenta na kojoj se očekuje skraćenje mandata aktulenom sazivu skupštine,

rečeno je u nedelju agenciji Beta u vladajućoj koaliciji.

Podgorički dnevni listovi objavili su danas, pozivajući se na izvore iz vladajuće koalicije, da bi vanredni parlamentarni izbori trebalo da se održe 29. marta.

Lider DPS-a i premijer Crne Gore Milo Đukanović saopštio je ranije da u toj partiji razgovaraju o vanrednim parlamentarnim izborima i da "neki elementu upućuju" da treba razmisliti o tome da izbori budu održani pre jeseni.

Analitičari su ocenili da crnogorskoj vladajućoj koaliciji odgovara da izbori budu održani ranije, jer 2009. godina "neće biti laka zbog ekonomske krize".

Oni su ukazali da izbori, međutim, ne odgovaraju opoziciji, jer dve velike opozicione grupacije, Pokret za promjene (PZP) i Srpska lista (SL) "prolaze kroz unutrašnju transformaciju".

PZP očekuju unutarstranački izbori, a Srpska lista se transformiše u jednu partiju, čija je okosnica Srpska narodna stranka (SNS).

(Izvor: Beta)
XS
SM
MD
LG