Dostupni linkovi

Međunacionalna tolerancija - doprinos mladih


Bosnia and Herzegovina - Sarajevo, Otvoreni parlament 12Dec2008
Bosnia and Herzegovina - Sarajevo, Otvoreni parlament 12Dec2008

Međunacionalna tolerancija sve više podsjeća na devedesete godine prošlog vijeka, uprkos činjenici kako bi se BiH trebala približavati Evropskoj uniji i uskladiti svoje zakone sa evropskim u ovoj oblasti. U zagovaranju međunacionalne tolerancije među narodima u BiH trebali bi pomoći mladi ljudi svih nacionalnosti u ovoj zemlji. Istovremeno se postavlja i pitanje koliko se oni međusobno poznaju, da li Banjalučani idu na ekskurziju u Mostar, a Sarajlije u Bijeljinu i sl.

U emisiju učestvuju: Poslanici Zastupničkog doma Parlamenta BiH - Denis Bećirević i Martin Raguž, gosti emisije: Mehmed Šljivo - imam Alipašine džamije, Boško Tošović - sveštenik SPC, don Anto Ledić - ravnatelj Katoličkog školskog centra u Zenici i Irma Dževlan - učenica gimnazije Dobrinja

Pitanja su postavljali studenti iz Tuzle i Banjaluke


Tema naredne emisije su nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini

* * *

“Otvoreni parlament”, TV emisija koju zajednički realizuju Radio Slobodna Evropa (redakcija za BiH), Televizija Bosne i Hercegovine - BHT 1, Misija OSCE-a u BiH, Omladinska informativna agencija (OIA) i Parlamentarna skupština BiH, a emituje se od maja 2005. godine, s ciljem promovisanja dijaloga između mladih i predstavnika bh. vlasti. Otvoreni parlament, osim na našoj web stranici, možete gledati na BHT1, subotom u 12 h.

Urednici i voditelji “Otvorenog parlamenta” su novinari Radija Slobodna Evropa: Dženana Karabegović i Rinko Golubović.

Međunacionalna tolerancija u BiH - 1
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:44 0:00


Međunacionalna tolerancija u BiH - 2
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:31:46 0:00



XS
SM
MD
LG