Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Još jedan pretres Karadžićeve kuće


Vojnici NATO-a proteklih su godina izvršili nekoliko pretresa porodične kuće Karadžića na Palama.

Vojnici NATO-a pretresli su rano jutros na Palama kod Sarajeva porodičnu kuću u kojoj stanuje Ljiljana Zelen-Karadžić, supruga haškog optuženika Radovana Karadžića, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

Kuću porodice Radovana Karadžića na Palama rano jutros ponovo su pretresli vojnici NATO snaga sa obrazloženjem da tragaju za mrežom pomagača generala Ratka Mladića kojeg traži Haški tribunal.

"Imamo razlog da vjerujemo da se mreže pomagača Karadžića i Mladića preklapaju i željeli smo da pričamo sa članovima porodice Karadžić o mogućoj komunikaciji sa mrežom Mladićevih pomagača", rekao je Srni portparol NATO-a u Sarajevu Derek Čepel.

U akciji koja je trajala od 3.15 do 7.00 časova obavljen je razgovor sa Karadžićevom suprugom Ljiljanom Zelen Karadžić, a u vrijeme operacije NATO-a u kući je boravilo sedam lica, rekao je Čepel i ocijenio da je akcija bila korisna.

"Uprkos tome što je Karadžić u Hagu, mreža njegovih pomagača nije mogla da nestane preko noći i u našem je interesu i u interesu vlasti BiH da ta mreža bude identifikovana", zaključio je Čepel.

Karadžićeva kćerka Sonja Jovičević Karadžić rekla je novinarima da ova operacija protiv porodice Karadžić predstavlja nastavak pritiska na porodicu i da na indirektan način ometa Karadžićevu odbranu pred sudom u Hagu.

Portparol NATO-a je odbacio optužbe i rekao da operacija nije usmjerena protiv porodice Karadžić.
XS
SM
MD
LG