Dostupni linkovi

Policija osudila Nobilovu izjavu


Sindikat policije Hrvatske osudio je danas izjavu odvjetnika Ante Nobila koji je beogradskom listu Blic rekao da je "Oluja imala više elemenata genocida nego zločin u Vukovaru".

Ističući, u priopćenju, kako njihov sindikat zastupa veliki broj policajaca koji su od 1990. do 1995. godine stupili u obranu domovine, poručuju da Nobilo kao odvjetnik ni u kojem slučaju ne bi trebao komentirati sudski postupak koji je u tijeku, te time prejudicirati odluku Suda.

Nećemo ulaziti u razloge zbog kojih je odvjetnik Nobilo dao takve izjave, ali smatramo da takve ili slične izjave definitivno vode k izjednačavanju krivnje svih za ratove koji su se vodili na području bivše Jugoslavije, a što je, jedna od glavnih premisa velikosrpske politike zadnjih godina, ističu sindikalci.

Smatraju da ne može nekoliko osoba, koje su sada u Haagu, odgovarati za stravičnu opsadu i granatiranja grada Vukovara, progone, ubojstva i pokolje koji su se dogodili nakon njegovog pada.

Odgovarati mora i politika i država koja je svoje građane godinama pripremala agresivnom medijskom kampanjom o tzv. ugroženosti Srba, a u ratu angažirali sve svoje resurse i ljudstvo kako bi od teritorija Republike Hrvatske uzela što veći dio, na njemu pobila što više ljudi, a ostatak protjerala, poručili su sindikalci.

XS
SM
MD
LG