Dostupni linkovi

Obamini prioriteti domaći problemi.


Troje bivših savetnika nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona postavljeno je noćas za savetnike radi političke pripreme novizabranog predsednika Baraka Obame za ulazak u Belu kuću 20. januara.

Imena Danijela Tarulja (Daniel Tarullo), Suzan Rajs (Susan Rice) i Džejmsa Steinebrga (James Steinberg), kao i bivšeg šefa demokrata u Senatu KOngresa SAD Toma Dešla (Tom Daschle) koji je već viđen za

državnog sekretara za zdravstvo, ukazuje da će predsednikov prioritet biti domaći problemi.

Radna grupa za pripremu će se koncentrisati na sledeće oblasti: privreda, obrazovanje, energetika i okolina, zdravstvo, doseljavanje, državna bezbednost, tehnologija i modernizacija i reforma vlasti.

S druge strane, više od 30 američkih stručnjaka za međunarodne odnose i bivših zvaničnika je u zajedničkoj izjavi - plaćenom oglasu na celoj stranici današnjeg "Njujork tajmsa", pozvalo Obamu da

ojača odnose sa UN.

To bi se "značajano isplatilo kroz jačanje našeg međunarodnog položaja (SAD)", piše u oglasu čiji su potpisnici i bivši državni sekretari Medlin Olbrajt (Madeleine Albright) i Voren Kristofer (Warren Christopher).

XS
SM
MD
LG