Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dokument UN-a nije prihvatljiv za Kosovo, izjavio premijer


Kosovski premijer Hashim Taqi izjavio je kako dokument o šest točaka o raspoređivanju misije Eulex nije prihvatljiv za Kosovo.

"Beograd nema ingerencija na Kosovu, takve tendencije Beograda treba zaboraviti jednom zauvijek", istaknuo je Thaci.

U ekskluzivnom razgovoru Taqi je rekao kako je misija Europske unije prihvatljiva samo u skladu s planom Marttija Ahtisaarija. "Problem je u Beogradu, jer Beograd definitivno treba shvatiti da je Kosovo neovisna i demokratska država", naglasio je on.

"Na Kosovu neće biti ilegalnih ili nelegitimnih struktura, neće postojati paralelne strukture u pravosuđu, policiji, carini ili u drugim sektorima. Mi ćemo funkcionirati kao stabilna, jedinstvena država, s funkcionalnim sustavom za sve građane Kosova", kazao je kosovski premijer.

"Eulex ima pun mandat i punu podršku svih međunarodnih mehanizama i dobro je prihvaćen u Prištini. Imamo tijesnu suradnju, ali nećemo prihvatiti nove uvjete za raspoređivanje Eulexa. Eulex ima pun mandat i taj mandat mi podržavamo u cjelini. Mi smo partneri", rekao je još Taqi više puta ponavljajući kako je Kosovo država koja tijesno surađuje s međunarodnom zajednicom.

XS
SM
MD
LG