Dostupni linkovi

Thompson uči hrvatske pučkoškolce


Marko Perković Thompson
Marko Perković Thompson

U Učilici pod nazivom "Bitka za zemlju Hrvatsku" u izdanju tvrtke Markotel, nalazi se i kontroverzni hrvatski pjevač Marko Perković Thompson, koji bi pučkoškolcima trebao prenijeti poruku ljubavi te potrebu za stjecanjem znanja.

Na zvaničnom web portalu Učilice navodi kako će Učilica i ove godine ugodno iznenaditi svoje igrače osnovnoškolce:

"Osim pravog pravcatog zemljišta, koje će u napetoj bitci na Krbavskom polju osvojiti netko od igrača CD Učilice, igrače će ugodno iznenaditi video poruke njima dragih poznatih osoba Marka Perkovića Thompsona, Željka Mavrovića i Vedrana Mlikote", pojašnjavaju autori projekta.

Poruke će igrači dobivati kako budu odmicali u rješavanju zadataka u Učilici.

Jednu od prvih važnih poruka o ljubavi i učenju uputit će im Marko Perković Thompson, koji će gostovati na sajmu Interliber, na štandu Učilice u subotu, družiti se s učenicima i potpisivati Učilice, a reći će nešto i o porukama koje je snimio za igrače nove CD Učilice.

Mnogi su se hrvatski mediji i internetski portali uključili u cijelu priču oko nove Učilice, kritizirajući izdavača zbog odabira Thompsona.

"Činjenica kako su Perkoviću zabranjeni koncerti u pojedinim zemljama Europske unije, s obrazloženjem kako se radi o profašističkom izvođaču te što mu je nedavno u Hrvatskoj zabranjen nastup u Umagu i Pulskoj areni, čini se da nije previše uzbudila kreatore Učilice budući su upravo u pjevaču koji je svojedobno pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara" pronašli "savršen" uzor za mlade Hrvate", navodi portal Index.hr.

Novo izdanje Učilice, inače, sadrži i igru "Trka znanja2", o kojoj izdavač Učilice kaže:

"Najboljih 10 igrača borit će se u finalu na Krbavskom polju! U finalu će se odmjeravati snage u znanju, vještinama, ali i šarmu! Za razliku od one iz 1493. godine kada je hrvatska vojska poražena ovaj put pobjeđuju „naši“! I to svojim znanjem, upornošću, trudom i ljubavlju…"

Hrvatski mediji prenose kako posebnice zabrinjava to što su sama djeca izabrala Thompsona kao osobu koja će se naći u Učilici. Barem tako tvrdi Thompsonov glasnogovornik Zdravko Barišić:

"Markotel je proveo anketu među osnovnoškolcima s pitanjem koju bi poznatu osobu željeli vidjeti u Učilici. Pritom nisu sugerirali ničije ime. Učenici su većinom napisali da žele Thompsona, i nakon toga nas je Markotel zamolio za suradnju."


Učilica je jedinstvena hrvatska edukativna zabavna računalna igra za učenje osnovnoškolskog gradiva svih predmeta jednog razreda uključujući 4 strana jezika i informatiku (prema ECDL standardima).
XS
SM
MD
LG