Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Prodani transkripti Miloševićevih razgovora


Slobodan Milošević

Transkripti prisluškivanih razgovora Slobodana Miloševića, koje je navodno snimala hrvatska tajna služba i koji su ponovno ponuđeni na aukcijskoj stranici Limundo, sinoć su prodani za 15.500 dinara (178,78 eura).

Za Miloševićeve transkripte na Limundo je pristiglo 50 ponuda. Prvu je ponudu od svega 500 dinara dala osoba s korisničkim imenom Dragan112, a onu posljednju, najvišu, dala je osoba s korisničkim imenom Nenadvrr.

U "utrku" za kupnju Miloševićevih transkripata su se uključili i neki od hrvatskih portala, ali kako nisu svladali osnove prodaja na aukcijama - nadmeći se tek posljednjeg dana trajanja ponude, u jednom su danu cijenu uspjeli povećati čak 30 puta pa su naposljetku odustali od daljnjeg nadmetanja.


Portal index.hr podsjeća da jeprodavač transkripata, koji se predstavlja lažnim ženskim imenom Aleksandra Murić, ranije naveo kako su se transkripti ponovno našli na aukciji "zbog velikog interesa". Rekao je i kako se radi o vjerodostojnim transkriptima Miloševićevih telefonskih razgovora, koje je snimala hrvatska obavještajna služba, dok je Milošević boravio u vili u Karađorđevu, svojoj omiljenoj rezidenciji. Prodavač nije želio reći na koji je način došao do transkripata koji su nastali u razdoblju od 1995. do 1997. godine.


Riječ je o razgovorima Miloševića s njegovim najbližim suradnicima, članovima obitelji, ali i s brojnim svjetskim političarima, među kojima je i bivši američki predsjednik Bill Clinton. U njima se, između ostalih, spominju Milan Milutinović, Goran Milinović, Zoran Lilić, Uroš Šuvaković, Momir Bulatović, Borislav Milošević, Dragan Hadži Antić, Živadin Jovanović, Mira Marković, Marija Milošević, Marko Milošević i Ratko Marković.


Transkripti se navodno sastoje od ukupno 17 dijelova, a prodaje se prvih 12 dijelova sa 14. i 15. dijelom kao dodatkom. Naslovi koji su ponuđeni na aukciji su: "Clinton: Lijepo je čuti Vam glas", "Predsjednikov bijes", "Muke zbog Radovana Karadžića", "Vuka na čistinu", "Ivan sve amenuje", "Telekom kao spas", "Antić ne čita novine", "Srbi nisu Kurdi", "Urota protiv Srbije", "Igre oko Kosmeta", "Miru brinu piloti", "Meni Clinton kaže", "Surovi zakon mafije" i "Mrak širom Srbije".

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG