Dostupni linkovi

Neuspešna potraga za Mladićem u Valjevu


Pripadnici Žandarmerije zavrssili su danas oko 14.30 pretres upravne zgrade i kruga fabrike "Vujić-Valjevo" u Valjevu.

Žandarmerija je tražila predmete, uključujući lične stvari i dokumenta pomoću kojih bi moglo da se prati kretanje haškog optuženika Ratka Mladića.

Policija je tragala i za finansijskim izveštajima koji bi mogli da ukažu na mrežu pomagača Ratka Mladića.

Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je pre nekoliko dana da je u toku "primena velikog i sveobuhvatnog plana koji Srbija primenjuje na hapšenju preostale

dvojice haških optuženika - Ratka Mladića i Gorana Hadžića".

Prema njegovim rečima, o tome će Srbija obavestiti glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca koji u Beograd dolazi 17. i 18. novembra.

Vidoje i Vladislav Vujić, vlasnici kompanije, u dobrim su odnosima sa liderima više političkih stranaka u Srbiji, a Vladislav je bio i član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) da bi se posle

raskola opredelio za Tomislava Nikolića i "naprednjake".

U junu 2001, kada je Ratko Mladić bio na svadbi kćerke jednog od svojih ratnih komandatana, takođe u crkvi Pokrova presvete Bogorodice u Valjevu, svog bratića ženila je Vidojeva supruga Nada.

Na toj svadbi bilo je nekoliko haških optuženika sa bivšim načelnikom Generalštaba Vojske Jugoslavije (VJ), Dragoljubom Ojdanićem na čelu.

XS
SM
MD
LG