Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gudurić se krije u Srbiji?


Ivo Pukanić

Direktor hrvatske Policije Vladimir Faber rekao je danas Srni da Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske pretpostavlja da se Boris Gudurić, jedan od osumnjičenih za ubistvo suvlasnika lista "Nacional" Ive Pukanića, nalazi u Srbiji, ali da nema dokaza za to.

"Dvojica osumnjičenih za ovo ubistvo su u bjekstvu i za njima tragamo u saradnji sa policijama u regionu. Prema mojim saznanjima, jedan od njih Boris Gudurić ne nalazi se u Hrvatskoj i MUP Hrvatske pretpostavlja da se on nalazi u Srbiji, ali nema dokaza za to", rekao je Faber u Banjaluci.

Faber je rekao da je danas sa direktorom Policije RS Urošom Penom i načelnikom Kriminalističke policije MUP-a RS Gojkom Vasićem razgovarao o saradnji dvije policije i slučaju ubistva suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i direktora marketinga tog lista Nike Franjića.

"Naše strateško opredjeljenje jeste bolja saradnja policija regiona", rekao je Faber.

On je naglasio da je dogovoreno da se svaka dva mjeseca održavaju sastanci čelnika policija, kojima će prisustvovati i direktor Policije Srbije Milorad Veljović.

"Potrebno je rješavati sve sporne situacije kako bi bio razriješen ne samo "slučaj Pukanić", nego i trajno riješena druga ubistva", naglasio je direktor Policije Hrvatske.

Današnjem sastanku prisustvovao je i direktor Policije FBiH Zlatko Miletić i šef Istražnog tima krim-policije Hrvatske Damir Kukavica.
XS
SM
MD
LG