Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zagrebačka policija bez komentara o navodima medija


Zagrebačka policija nije željela komentirati današnje navode u medijima po kojima je Robert Matanić, jedan od osumnjičenih za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića, u iskazu policiji rekao da je njihova likvidacija naručena iz Zagreba preko posrednika iz Beograda.

Obrada u tom dijelu nije završena pa ne možemo komentirati njezin tijek ni iskaze osoba iznesene u obradi, rekla je novinarima glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Po pisanju Jutarnjega lista, Robert Matanić je u iskazu na policiji izjavio da mu je Željko Milovanović, jedan od osumnjičenih ubojica koji je u bijegu, rekao da je 'odrađivanje' Ive Pukanića naručeno od njemu (Milovanoviću) bliskih ljudi iz Zagreba, ali preko određenog čovjeka u Beogradu. Matanić je također, po pisanju tog lista, izjavio policiji da mu Milovanović nije spominjao njihova imena.

Po pisanju Jutarnjega lista, Matanić je u svojoj obrani i u nazočnosti odvjetnika Zvonimira Zebeca priznao neizravno sudjelovanje u likvidaciji.

No, njegov odvjetnik Zebec rekao je Hini da njegov klijent ništa nije priznao u obrani te da u sadašnjoj fazi postupka ne želi davati "nikave podatke iz sadržaja radnji" koje provode pravosuđe i tijela gonjenja.

Matanićev branitelj rekao je da još nije dobio odgovor od USKOK-a kojemu je u ime svojeg klijenta nedavno poslao zahtjev za razgovor, to jest za suradnju Matanića s USKOK-om.

Za ubojstvo Pukanića i Franjića osumnjičeno je pet osoba. Uz Roberta Matanića, među uhićenicima su Luka Matanić i Amir Mafalani, a u bijegu su Željko Milovanović i Bojan Gudurić

XS
SM
MD
LG