Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Suđenje Glavašu ispočetka.


Čitanjem izmenjene i objedinjene optužnice za slučajeve "garaža" i "selotejp" danas je na zagrebackom Županijskom sudu iznova krenulo suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zlocin nad osječkim Srbima 1991.

Suđenje je trebalo da počne 13. oktobra, no tada se nije pojavio drugooptuženi Ivica Krnjak koji je umesto na sud otišao na rehabilitaciju u Opatiju.

Nakon poslednje neuspele rasprave Glavaševa obrana tvrdila je da objedinjena optužnica blaža za prvog hrvatskog politicara optuženog za ratni zlocin. U tužilaštvu, pak, tvrde da se ne radi ni o kakvom ublažavanju, vec o konkretizaciji počinjenih krivičnih dela.

Zagrebački Županijski sud odbio je i predlog obrane da se suđenje premesti na osječki Županijski sud u kojemu žive svi optuženici koji se u ponovljenu postupku brane sa slobode.

Suđenje Glavašu i ostalima optuženima za egzekucije srpskih civila na obali Drave te mučenja i ubistva u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu odbranu počelo je pre gotovo godinu dana, a danas je po drugi puta krenulo ispočetka.

XS
SM
MD
LG