Dostupni linkovi

Zna se tko je ostavio bombu kraj Pukanićevog automobila


Pukanićev automobil nakon eksplozije, 23.10.2008.
Pukanićev automobil nakon eksplozije, 23.10.2008.

Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja MUP-a, izvijestio je jutros kako je policija utvrdila identitet muškarca, koji je na dan ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, na skuteru, u dvorište NCL medija grupe, dovezao eksplozivnu napravu.

"Radi se o jednom od prijavljenih počinitelja, koji se nalazi u bijegu i za kojim je, u suradnji hrvatske i bosanskohercegovačke policije, u tijeku intenzivna potraga. U vezi s tim zahvaljujemo se građanima na svim do sada upućenim obavijestima o mogućem identitetu osobe sa objavljene snimke nadzornih kamera, te napominjemo kako nam pomoć građana u tom smislu više nije potrebna", naveo je Borovec.

Neslužbeno se doznaje, navodi Index.hr, kako je osoba sa snimke 43-godišnji Željko Milovanović, koji ima dvojno državljanstvo Hrvatske i BiH i koji se navodno krije na području Republike Srpske.

Bivši pripadnik "Crvenih beretki" Milorada Ulemeka-Legije, 42-godišnji Milovanović, jedan je od najopasnijih kriminalaca u regiji, a povezuje ga se i sa "zemunskim klanom". Milovanović, koji je poznat i pod nadimcima "Crveni vjetar", "Gavro" i "Letač", rodom je iz Belog Manastira, a tamo ga pamte kao problematičnu osobu još iz njegove rane mladosti.

Osim što je tjeralicu za njim raspisao Interpol, on se nalazi i na tjeralici osječkog Županijskog suda, zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva. Sudjelovao je u brojnim velikim pljačkama te je u više navrata bježao pred policijom. Zbog brojnih ubojstava, pljački, otmica i krađa, za njim su tjeralice raspisali i sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Podsjetimo, jučer je u 17 sati policija izvijestila o dosadašnjim rezultatima operativne akcije "Balkan Express", kako je zbog opširnih istražnih radnji nazvana akcija koja se provodi nakon ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Kaznena prijava za teško ubojstvo podignuta je protiv pet osoba - tri hrvatska državljana, jednog državljanina Republike Srbije, te jednog muškarca sa dvojnim državljanstvom Republike Hrvatske i BiH. Prve tri osobe su bratići Luka i Robert Matanić te Amir Mafalani, a prema neslužbenim informacijama preostale dvije su 27-godišnji Boris Gudurić i 43-godišnji Željko Milovanović.

Pretres stana i obiteljske kuće Milovanovića

Tijekom jutra su policijske snage Republike Srpske pretresle stan u Doboju i obiteljsku kuću na širem gradskom području, za koje se vjeruje da ih je koristio Željko Milovanović, bjegunac za kojim je izdana tjeralica jer ga se tereti da je postavio eksploziv pokraj automobila Ive Pukanića.


Što se novosti iz BiH tiče, doznaje se i da je Elvis Hadžić, uhićen u Velikoj Kladuši, na dan atentata na Pukanića 23. studenog boravio u Zagrebu i sastao se sa Robertom Matanićem, pritvorenom zbog sumnje da je jedan od počinitelja atentata. Za njega mediji pišu da je vjerojatno osoba koja je izradila eksplozivnu napravu. Međutim, bosanskohercegovačke vlasti to nisu potvrdile, dok je hrvatska policija sinoć poručila da se Hadžića zasad niti ne može dovesti u izravnu vezu s ubojstvom.

Izvor: Index.hr

XS
SM
MD
LG