Dostupni linkovi

Slučaj Pukanić: Hapšenja povezana s ubojstvom


Policija je objavila snimku nadzornih kamera na kojoj se vidi muškarac u tamnoj odjeći s kacigom na glavi koji je dovezao skuter s eksplozivnom napravom koja je prošlog četvrtka poslije 18 sati ubila čelnog čovjeka Nacionala Ivu Pukanića i marketinškog stručnjaka Niku Franjića. Sumnjiči se da je on jedna od dvije osobe koje su sudjelovale u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, rekao je večeras na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. Doznaje se da su uhićena trojica pripadnika "bugarske mafije"; braća Robert i Luka Matanić te Amir Mafalani. Matanić je pod optužbom da je likividirao bugarske narko bossove proveo osam mjeseci i 19 dana u zatvoru u toj zemlji, a u Hrvatskoj je osuđen za iznudu.

Oslobođen je optužaba zbog nedostatka dokaza, a iz pritvora je pušten u svibnju ove godine. Roberta Matanića bugarska je policija osumnjičila da je bio član dvanesteročlane skupine Hrvata odgovorne za nekoliko mafijaških likvidacija u Sofiji.

Braća Matanić i Amir Mafalani povezuju se sa srbijanskim mafijaškim bossom Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, prenosi Vecernji list..

XS
SM
MD
LG