Dostupni linkovi

Cane tuži Nacional


Odvjetnici srbijanskog trgovca cigaretama Stanka Subotića podnijet će tužbe pred hrvatskim pravosuđem i međunarodnim institucijama protiv tjednika Nacional zbog "monstruozne kampanje protiv Subotića", najavio je priopćenjem u srijedu njegov odvjetnički tim, a tu je informaciju potvrdio njegov zagrebački odvjetnik Slobodan Budak koji će to u Hrvatskoj učiniti u ime svoga klijenta.

"Mogu potvrditi da namjeravamo i da intenzivno razgovaramo o poduzimanju svega što je moguće u Hrvatskoj u zaštiti njegovih prava koja su apsolutno povrijeđena", rekao je za Hinu odvjetnik Budak.

Međunarodni odvjetnički tim Stanka Subotića najavio je priopćenjem i podnošenje tužbe pred međunarodnim institucijama protiv tjednika Nacional koji je prije dva dana objavio da hrvatska policija zasad nije isključila scenarij po kojem bi iza likvidacije suvlasnika Nacionala Ive Pukanića mogao stajati Subotić.

Subotićev zagrebački odvjetnik kazao je da je Subotić u "svakom trenutku spreman staviti se na raspolaganje hrvatskim vlastima" radi utvrđivanja istine vezane uz tekstove o ubojstvu suvlasnika Nacionala uz jamstva na pravo na povratak u Švicarsku ili na razgovor s hrvatskim istražiteljima u Švicarskoj.

Subotić je u Ženevi gdje mu, prema Budaku, ne prijeti opasnost izručenja u Srbiju koja ga traži tjeralicom.

XS
SM
MD
LG