Dostupni linkovi

Pukanićevo ubistvo-obračun kriminalaca


Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić ocijenio je danas da ubojstvo Ive Pukanića u Zagrebu nije teroristički napad već da se radi o obračunu krim miljea.

Stvari su se zakomplicirale nakon izručenja Vladimira Zagorca Hrvatskoj, jer nakon toga imate ciljana ubojstva Ivane Hodak i Ive Pukanića dok je Niko Franić kolateralna žrtva, rekao je Kalinić na konferenciji za novinare, dodavši da istraga treba pokazati jesu li te stvari povezane sa Zagorcem.

Kad organizirani kriminal odluči reagirati na takav način znači da se osjeća ugroženo, a kad koristi ciljana ubojstva želi pokazati da državni aparat nije sposoban zaštiti građane kao i da se želi prikazati kao paralelna vlast, ustvrdio je.

Ovo što se događa u Hrvatskoj, smatra Kalinić, kuha se od početka Domovinskog rata, kad su banke služile kao "kasice prasice", kad se mijenjala valuta i kad je krenula privatizacija.

"Ovo se spremalo, kuhalo i guralo pod tepih 20 godina", rekao je Kalinić dodavši kako to predstavlja djelo onih kojima puca čir na najtanjim djelovima.

XS
SM
MD
LG