Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sudjenje Karadžiću odgodjeno do 20.januara 2009.


Suđenje bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću pred Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjenje u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) odgađa se do 20. siječnja 2009. godine, rečeno je u utorak na statusnoj konferenciji obilježenoj burnim reagiranjem optuženog i predsjedavajućeg suca Iaina Bonomya.

Karadžić je kazao da se sudski proces odvija prebrzo i da nema dovoljno vremena za pripremu obrane, ističući da je djelomični prijevod optužnice na srpski primio tek u ponedjeljak te još uvijek nije okupio svoj pravni tim savjetnika.

Sudac Bonomy je pak ocijenio da sve ide presporo, izražavajući "veliko razočaranje" sporošću pripreme za suđenje, a nakon što tužitelj Alan Tieger nije znao točno reći koliko još stranica dokaznog materijala tužiteljstva treba dostaviti Karadžiću na srpski, iznerviran je prekinuo statusnu konferenciju i napustio sudnicu.

Po povratku mu je Tieger rekao da na srpski treba još prevesti 60 stranica dokaznog materijala.

Bonomy nije imao sluha ni za Karadžićeve pritužbe o manjku vremena, poručivši mu da "je njegova vlastita krivnja ako ne može držati korak jer se odlučio sam braniti".

XS
SM
MD
LG