Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nitko nije siguran dok se ne pronađu počinitelji


Stipe Mesić

U jutarnjem obraćanju novinarima, nakon redovitog mjesečnog susreta sa građanima "S predsjednikom na kavi", predsjednik Stjepan Mesić je potvrdio da se čuo sa Ivom Pukanićem dan prije njegova ubojstva, te da mu je Pukanić izrazio zabrinutost za svoj život.

«Trenutno nitko nije siguran dok se ne pronađu počinitelji,» odgovorio je jutros hrvatski predsjednik Stjepan Mesić novinarima na pitanje boji li se za svoj život.

«Kad novinar nastrada u ovakvom jednom atentatu, kad nastrada političar, onda cijeli svijet o tome priča, jer to zabrinjava demokratsku javnost, to je pitanje kako funkcionira jedna država i zato očekujem brzu i djelotvornu akciju u pronalaženju izvršitelja i planera ovog gnjusnog zločina.»

Mesić je ponovio da se o ubojstvu Pukanića i njegovog suradnika može govoriti kao o terorističkom činu.

«Takav atak na ljudski život, jer ako se ide na nečiji život i pristaje i na kolateralne žrtve, to ima obilježje terorizma. Međutim, tko stoji iza toga, da li su u pitanju političke poruke ili mafijaške, to je sada drugo pitanje.»

Oko Ureda hrvatskog predsjednika na zagrebačkom Pantovčaku vidljive su pojačane mjere osiguranja, a to mnogi tumače i činjenicom da je Mesić bio blizak prijatelj ubijenog Pukanića.
  • 16x9 Image

    Ankica Barbir-Mladinović

    Dugogodišnja višestruko nagrađivana novinarka i urednica na Zagrebačkoj televiziji koja od 1994., nakon što je postala nepodobna na Hrvatskoj televiziji, izvještava za RSE o ratom pogođenim ljudskim sudbinama i drugim  postratnim i tranzicijskim temama.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG