Dostupni linkovi

Objavljen fotorobot mogućeg ubojice Pukanića


Krunoslav Borovec sa dva crteža osumnjičenika za atentat na Ivu Pukanića, Foto: www.index.hr
Krunoslav Borovec sa dva crteža osumnjičenika za atentat na Ivu Pukanića, Foto: www.index.hr

Hrvatska policija objavila je jutros dva fotocrteža mogućeg počinitelja ubojstva novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića koji je, prema opisu očevidaca bio u četvrtak uveče u kritičnom trenutku na mjestu tragičnog događaja.

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec pojasnio je da je riječ o neznatnim razlikama i da je najvjerojatnije u pitanju ista osoba, samo se do opisa došlo na temelju dva izvora, oba od strane građana:

"Muškarac je moguće starosti 35 -36 godina starosti, vitke tjelesne građe, visine oko 195 cm, kose tamne boje, kraće ali ne svježe ošišane, ispijenog lica i većeg kukastog nosa izraženih jagodičnih kostiju s oštrim crtama lica. Na glavi je imao platnenu kapu crne boje i jaknu-šuškavac tamno plave boje.

Na drugom crtežu opisan je počinitelj, također muškarac vitke tjelesne građe oko 180cm visok, na glavi kapa, platnena siljterica tamnoplave do crne boje, mršavog lica tamnije puti, brada stara 5 -6 dana sa još malo dlačica koje se protežu prema obrazima lica, oči kestenjaste. Podsjeća na radnika."

dva fotocrteža mogućeg počinitelja ubojstva novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, Foto: www.index.hr

Borovec daje mogućnost da je bilo više počinitelja zločina, te da je moguće da je jedan postavio eksplozivnu napravu, a drugi je aktivirao.

Fotorobot je od sinoć u svim policijskim postajama u Hrvatskoj i policija cijele države traži osobu takvog opisa, te poziva građane da pomognu svojim saznanjima.

Ponovio je da hrvatska policija u ovoj intenzivnoj kriminalističkoj istrazi usko surađuje s policijima u susjednim državama, osobito Srbije i BiH, surađuje se, kaže, na svim operativnim razinama i sve moguće informacije se provjeravaju. Osobni opis mogućeg počinitelja već je razmijenjen, a uskoro će biti i fotorobot.

Upitan je li točna informacija koju prenose neki beogradski mediji kako se Pukanić požalio proteklih dana hrvatskoj policiji da ga želi ubiti 'Zemunski klan' Borovec je odgovorio:

«Nemamo potrebe provjeravati informacije iz medija jer mi imamo bolje izvore kad je u pitanju susjedna Srbija, imamo službene izvore i direktan kontakt na najvišoj razini dvaju šefova policije, a i operativno se surađuje na svim razinama i sve moguće informacije se provjeravaju.»

Borovec je najavio i dolazak 250 policajaca iz drugih hrvatskih gradova u ponedjeljak u Zagreb, kao pojačanje.

XS
SM
MD
LG