Dostupni linkovi

Nezadovoljni pripadnici policije


Pripadnici policije na jednom od protesta održanih u Beogradu
Pripadnici policije na jednom od protesta održanih u Beogradu

Predstavnici brigade beogradske policije i čelnici MUP-a dogovorili su se o rešavanju problema zbog kojih su članovi brigade noćas odbili da izađu na ulice.

Kako je za B92 rečeno u policiji, pripadnici brigade će, prema tom dogovoru, danas obezbeđivati sportske događaje kao što je to i planirano. Podsetimo, pripadnici beogradske policije noćas su, kako je navedeno, zbog iscrpljenosti odbili da izađu na ulice. Prethodno, rukovodstvo MUP-a je nezadovoljnim policajcima ponudilo slobodnu nedelju, što su oni odbili.

Policajci su noćas ostali u stanici "zbog iscrpljenosti, premora i stresa", do kojeg je došlo jer su uveliko premašili broj radnih sati koje zakon dozvoljava, navodi se u dopisu Policijskog sindikata Srbije.

Policajci traže da se poštuje Zakon o policiji, odnosno dozvoljen broj radnih sati, da im se isplate zaostale naknade za putne troškove i topli obrok, kao i da se ne pokreću bilo kakve istražne radnje protiv lica koja su učestvovala u organizaciji ove akcije.

Veljko Mijailović, predsednik sindikata policije, rekao je da je najvažniji zahtev da se poštuje depeša direktora policije od 16. januara ove godine, da se striktno vodi računa o poštovanju radnog vremena policijskih službenika, koje je zakonom ograničeno na 174 časa mesečno.

“U ovom trenutku, u okviru policijske brigade, ljudi rade i do 230, 260 sati mesečno. To preuzima domino efekat, s obzirom da i policijske stanice na nivou uprave za grad Beograd, pored redovnih obaveza, obavljaju i druge poslove obezbeđenja javnih skupova, utakmica i svega ostalog što se dešava u gradu”, rekao je Mijailović.

Izvor: B92
XS
SM
MD
LG