Dostupni linkovi

Izrađen foto robot ubojice


Policija je izradila foto robot ubojice Ive Pukanića, no još ga uvijek neće objaviti u javnosti, izvijestio je u petak poslijepodne načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. Ivo Pukanić bit će sahranjen u ponedjeljak.

Zagrebačka policija izradila je fotorobot muškarca osumnjičenog za podmetanje bombe uz automobil Ive Pukanića, potvrdio je Krunoslav Borovec, te dodao kako će fotorobot biti objavljen tijekom sutrašnjeg dana.

"S fotorobotom u javnost ne idemo već danas jer će on biti uspoređen sa svim prikupljenim snimkama video nadzora", rekao je Borovec i objasnio kako fotorobot ne želi pustiti u javnost dok sve informacije o izgledu počinitelja ne budu provjerene. Borovec nije želio komentirati glasine da muškarac koji je postavio bombu kraj Pukanićevog automobila jako sliči na muškarca koji je Nacionalovog predsjednika pokušao ubiti 9. travnja.

Borovec je dodao da su se policiji javili brojni građani s korisnim informacijama koje pomažu u istrazi, a pozvao je i sve ostale građane koji nešto znaju da se jave policiji.


"Poduzeti su prvi koraci na sigurnosti u Zagrebu. Za koji dan u Zagreb stižu znatne policijske snage, oko 250 policajaca iz raznih policijskih uprava u Hrvatskoj bit će raspoređeni na zagrebačke policijske postaje. Nakon toga bi trebali početi raditi na ulicama nakon čega će se osjetiti veća prisutnost policije što bi trebalo dati građanima osjećaj sigurnosti, ali imati i stvarni utjecaj na kriminalne događaje u Zagrebu", najavio je Borovec, te dodao kako je to samo jedna od prvih mjera, dok se razmišlja i o cijelom nizu dugoročnih mjera.


U reagiranju na Nacionalovo priopćenje u kojem su Pukanićevi kolege optužili ministra policije Tomislava Karamarka da je izrekao laž kad je kazao kako je Pukanić zatražio ukidanje zaštite, Borovec je ponovio ono što je rekao jučer. "Pukanićevo osiguranje nije bilo ukinuto, već je bila riječ o promjeni režima", kaže Borovec i dodaje kako Karamarko nije kazao da je Pukanić zatražio ukidanje zaštite već da je režim zaštite promijenjen u dogovoru Pukanića i policije.


Borovec dodaje kako ne postoji nikakav propis kad se radi o pružanju policijske zaštite pa se upravo zbog ovog slučaja izrađuje takav dokument koji će definirati obaveze policije, ali i štićenika. "Bez pune suradnje štićene osobe i dosljednog poštivanja uputa se zaštita ne može pružiti kvalitetno", rekao je Borovec, ali odmah zanijekao kako time aludira da Pukanić nije u potpunosti surađivao s policijom.


Borovec je dodao kako se trenutno s građanima obavlja velik broj izuzetnih razgovora. Već je razgovarano s više stotina građana, a taj broj raste iz minute u minutu. Dodao je kako policijski analitičari rade na svim mogućim poveznicama kako bi dobili što točniji opis počinitelja, ali nije želio ulaziti u detalje oko postavljanja bombe "jer će se oni koristiti u poligrafskim ispitivanjima osumnjičenih".


Sprovod Ive Pukanića bit će u ponedjeljak 27. listopada u 16 sati na groblju u Velikoj Gorici.

XS
SM
MD
LG