Dostupni linkovi

Vanredna vijest

EU osudjuje ubistvo Pukanića


Povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn i parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda snažno su u petak osudili ubojstvo novinara i suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i direktora marketinga Nike Franjića, a Swoboda je poručio i da taj događaj "Hrvatsku jasno baca unatrag u njezinim nastojanjima da uđe u EU.

"Komisija snažno osuđuje kriminalni napad u kojem je ubijen novinar Ivo Pukanić i njegov direktor marketinga Niko Franjić. Naše misli su s obiteljima i prijateljima žrtava. Vjerujemo da će hrvatske vlasti primjereno istražiti ovaj napad i privesti počinitelje pravdi", stoji u izjavi Ollija Rehna koju je objavila Europska komisija.

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda istaknuo je "apsolutnu zabrinutost" zbog ovoga događaja.

"Ovo je šok koji Hrvatsku jasno baca unatrag u njezinim nastojanjima da uđe u EU. Ili će Vlada uspjeti u svojim namjerama i napraviti reda i time na neki način ukloniti svoj nemar posljednjih mjeseci i godina ili nema ništa od tako skorog ulaska Hrvatske u EU. Nedavno sam izjavio kako se moraju pronaći velike ribe, što je premijer (Ivo) Sanader kritizirao, ali primjećuje se da postoje velike ribe na području kriminala i one do sada nisu uhićene", rekao je Swoboda.

On je rekao da ne bi bilo pametno u ovoj situaciji uvoditi izvanredno stanje.

XS
SM
MD
LG