Dostupni linkovi

Srbija tuži Miloševićevu porodicu


Marko Milošević
Marko Milošević

Država Srbija tužila je Miru Marković, Marka i Mariju Milošević, kao naslednike Slobodana Miloševića, zbog protivpravnog prisvajanja vile na Dedinju, piše Blic.

Glavno ročiste zakazano je za 17. decembar u Drugom opštinskom sudu u Beogradu. Miloševićeva supruga Mira, sin Marko i ćerka Marija neće se, kako je Blicu potvrđeno u Drugom opštinskom sudu, pojaviti na ročištu. To za nastavak procesa nije neophodno, s obzirom na to da su oni prijavili svoje pravne zastupnike u tom postupku.

Miru Marković i Marka Miloševića, koji od januara 2008. godine imaju azil u Rusiji izdejstvovan na navodnoj političkoj progonjenosti od strane vlasti u Srbiji, zastupaće advokat Moma Raičević, dok će Mariju Milošević, koja od odlaska oca u Hag živi u Crnoj Gori, zastupati advokat Svetislav Stevanović.
Postupak za utvrđivanje pravnih naslednika Slobodana Miloševića okončan je nedavno, posle dugog procesa, jer je navodno bila nepoznata adresa na kojoj se kriju Mira Marković i Marko Milošević.

Proces je pokrenuo Milan Marković, republički javni pravobranilac, budući da Miloševićevi naslednici nisu pokrenuli ostavinsku raspravu.

Posle okončanja tog procesa, republički javni pravobranilac, koji zastupa državu Srbiju, pokrenuo je proces oduzimanja vile u Užičkoj 34 od Mire Marković, Marka i Marije Milošević.

Slobodan Milošević je kuću u Užičkoj 34 u beogradskom naselju Dedinje kupio neposredno pred početak NATO bombardovanja za oko 2.000 maraka u dinarskoj protivvrednosti.

Izvor: Beta, Blic, B92

XS
SM
MD
LG