Dostupni linkovi

SPS i DS potpisale Deklaraciju o pomirenju


Boris Tadić (levo) i Ivica Dačić (desno)
Boris Tadić (levo) i Ivica Dačić (desno)

Lideri Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, Boris Tadić i Ivica Dačić, potpisali su danas Deklaraciju o političkom pomirenju tih stranaka.

U tekstu Deklaracije naglašena je zajednička odgovornost za ostvarivanje vizije Srbije kao demokratske, slobodne, celovite, ekonomski i kulturno razvijene i socijalno pravedne zemlje.

DS i SPS su se sporazumele da njihova buduća saradnja bude utemeljena na zajedničkoj platformi politike, prevazilaženja sukoba iz prošlosti, borbe za ostvarenje strateških ciljeva Srbije i njenih građana i stvaranje uslova za nacionalno i političko pomirenje kao osnove za socijalni i ekonomski napredak, prosperitet i bolji život svih građana Srbije.

"Naš politički sporazum ima za cilj očuvanje punog integriteta Srbije i njeno učlanjenje u EU",
navedeno je u Deklaraciji.

"Želimo da ponudimo platformu nacionalnog pomirenja koje će okupiti sve one kojima je istinski stalo do obnove napretka i budućnosti svih građana Srbije",
dodaje se u Deklaraciji.

U delegaciji SPS-a koja je bila na potpisivanju deklaracije u sedištu DS-a u Krunskoj bili su, pored Dačića, funkcioneri te partije Slavica Đukić-Dejanović, Žarko Obradović, Dušan Bajatović i Petar Škundrić, Branko Ružić.

Potpisivanju su prisustvovali funkcioneri DS-a Bojan Pajtić, Marko Đurišić, Dragan Šutanovac i Dušan Petrović.

Deklaracija, koju su najvećim delom sačinili, jedan od osnivača SPS-a, ministar energetike Petar Škundrić i savetnik predsednika DS-a Trivo Inđić, trebalo bi da stavi tačku na decenijski sukob dve partije.

Izvor: Beta

XS
SM
MD
LG