Dostupni linkovi

Nakon TV debate, Obama 58, McCain 31 posto


Republikanski kandidat za američkog predsjednika John McCain i demokrat Barack Obama u svojoj su se posljednoj TV debati uoči izbora 4. novembra, energično sporili oko rješavanje ekonomske krize, poreza, energetske politike, karaktera i drugih pitanja.

Senator McCain (72), koji u anketama zaostaje za Obamom (47), imao je očekivano agresivan nastup, no kao i u prethodne dvije debate, niti jedan kandidat nije nanio neki odlučujući udarac protivniku, niti je načinio veći gaf, tako da se ne očekuje da debata promijeni dinamiku utrke.

"John McCain je imao energičan, usredotočen i na momente, emocionalan nastup", ocijenio je Vaughn Ververs, politički analitičar TV mreže CBS koja je prenosila debatu, uz moderatora Boba Schieffera, šefa CBS-ova dopisništva u Washingtonu.

"No, on je trebao nešto više da bi promijenio dosadašnju dinamiku utrke. Obama je bio solidan, usmjeren na poruke i uglavnom bez grešaka, vjerojatno spriječivši bilo kakve veće dobitke za republikanca. McCain je možda 'zaljuljao čamac', no ističe mu vrijeme za osvajanje terena", kazala je Ververs.

U CNN-ovoj kontrolnoj grupi neodlučnih birača, 58 posto je ocijenilo da je pobjednik TV debate Obama, a 31 posto McCain.

XS
SM
MD
LG