Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Karamarko preuzeo kabinet od Rončevića


Novoimenovani ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko službeno je danas preuzeo dužnost i ministarski kabinet od prethodnika Berislava Rončevića, smijenjenog nakon ubojstva Ivane Hodak.

Susret novog i starog čelnika MUP-a i preuzimanje resora dogodilo se iza zatvorenih vrata, a glasnogovornik MUP-a Mario Dokmanić Hini je izjavio da je novi ministar od jučer u svom kabinetu, ali da je danas, sukladno propisanoj proceduri, formalno preuzeo dužnost.

"Ministar upoznaje suradnike i ima brojne radne sastanke", kazao je Dokmanić.

Na upit može li se uskoro očekivati konferencija za novinare novog ministra i predstavljanje javnosti njegovih prvih poteza, glasnogovornik je rekao da se o tome nije još razgovaralo.

Potvrdio je i da je na novu dužnost savjetnika ministra već zasjeo donedavni ravnatelj policije Marijan Benko, kojega je na čelu policije zamijenio Vladimir Faber.

Karamarko je imenovan ministrom nakon likvidacije Ivane Hodak, kćerke zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak u središtu Zagreba. Na čelo MUP-a došao je s mjesta ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

XS
SM
MD
LG