Dostupni linkovi

Ubijena kćerka Zagorčeva odvjetnika


Normal 0

Nepoznata osoba ubila je jutros u središu Zagreba Ivanu Hodak (26), kćerku odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše HDZ-ove političarke i potpredsjednice Vlade koncem devedesetih godina Ljerke Mintas – Hodak. Prolaznik očevidac izjavio je novinarima kako je iz zgrade u kojoj je pronađena mrtva Ivana Hodak oko 11 sati istrčao nemaskirani muškarac, u dobi između 30 i 35 godina, odjeven u sivu jaknu, i pobjegao prema Trgu bana Josipa Jelačića. Očevidac je izjavio da nije čuo hice.

Otac ubijene Ivane Zvonimir Hodak poznati je zagrebački odvjetnik, koji je posljednjih tjedana u središtu pozornosti kao branitelj umirovljenog generala Vladimira Zagorca, koji je upravo izručen Hrvatskoj gdje se sumnjiči za krađu 5 milijuna dolara vrijednih dragulja iz sefa Ministatva obrane, nakon što je HDZ siječnja 2000. godine izgubio vlast. Ima li ovo ubojstvo kakve veze sa očevim odvjetničkim angažmanom, pokazat će policijska istraga. Policija još nije potvrdila ovo umorstvo.

Ovo ubojstvo već je izazvalo veliko ogorčenje u hrvatskoj javnosti zbog više neriješenih slučajeva uličnog nasilja na zagrebačkim ulicama posljednih mjeseci, među ostalim i brutalnog premlaćivanja novinara „Jutarnjeg lista“ Duška Miljuša, autora niza analitičkih napisa o hrvatskom kriminalnom podzemlju.
XS
SM
MD
LG