Dostupni linkovi

SNSD pobjednik u većini opština u RS


SNSD-ova predizborna kampanja
SNSD-ova predizborna kampanja

Savez nezavisnih socijaldemokrata pobjednik je lokalnih izbora u većini opština u Republici Srpskoj. Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da stranka sigurno ima osvojenih 37 načelničkih mjesta od 62 opštine u Republici Srpskoj.

SNSD očekuje pobjede u bar još četiri do pet opštine, dodao je Dodik naglasivši da je na ovaj način potvrđen primat ove političke strane u RS.

„ Nijednu opštinu od 15 u kojima smo do sada imali načelnika nismo izgubili. Zadovoljan sam iako smo mi očekivali pobjedu u 50 opština. Ovo je impozantan rezultat i potvrda politike SNSD –a i Vlade RS koju vodim .Ovo je dobra poruka za RS i sigurno ulazimo u jedan stabilan period,“ kazao je Dodik

U Federaciji BiH SNSD je do sada u dvije opština imao načelnike, a prema sadašnjim rezultatima imamo tri, kazao je Dodik.

On je najavio je da će preispitati odnose sa koalicionim partnerima u Vladi Srpske, a prije svega sa PDP-om.

"Moraćemo da vidimo kako dalje, jer je očigledno da su neki partneri u Vladi pokušali da vode politiku protiv SNSD-a na ovim izborima."

"Za nas ne predstavlja problem da PDP vodi svoju kampanju u nekoj opštini i to smatramo političkom konkurencijom, ali smo veoma nezavodoljni činjenicom da je ta pratija negdje podržala kandidate SDS, a nije imala svoje", izjavio je Dodik.

Bosić: Izbori protekli u agresivnoj politici

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić potvrdio je da je njegova stranka koja je imala do ovih izbora načelnike u 31 opštini u RS sada ostvarila nešto lošiji rezultat.

„SDS je djelomično zadovoljna rezultatima, jer očigledno je da su ovi izbori protekli u jednoj agresivnoj politici prije svega Milorada Dodika. Naša koncentracija je bila na dvije opštine u kojima je izvršen najveći napad, a to su Doboj i Bijeljina gdje smo uspjeli i da pobjedimo,“ kazao je Bosić te dodao da je očigledno je da je u ovom trenutku u RS na sceni polarizacija na dvije stranke SNSD i SDS.

U kojoj mjeri će se to dalje razvijati ostaje da se vidi. Mi nismo imali dovoljno medijskog prostora u prethodnom periodu i ovakav način vođenja politike od vladajuće stranke ne stvara demokratsku atmosferu u RS, kazao je Bosić.
XS
SM
MD
LG