Dostupni linkovi

Naser Orić ostaje u pritvoru


Naser Orić
Naser Orić

Naser Orić, koji je poznat kao ratni komandant Armije BiH u Srebrenici, uhapšen u petak posle podne u Sarajevu u sklopu sveobuvatne akcije kojoj je cilj suzbijanje kriminala, ostaje u pritvoru.

Zajedno sa Orićem uhapšeni su i Damir Fazlića, Nedim Šahinpašića i Branislav Cvjetičanin iz Beograda.

U opsežnoj akciji Federalne uprave policije, uz podršku specijalaca, juče oko 17 sati u sarajevskom naselju Ilidža, u restoranu "Brajlović", uhapšen je Naser Orić, poznat kao ratni komandant u Srebrenici. Zajedno s Orićem, kako je "Dnevnom avazu" sinoć potvrđeno u Federalnom MUP-u, uhapšeni su i Nedim Šahinpašić, Damir Fazlić i Branislav Cvjetičanin zvani Svič iz Beograda. Posle hapšenja, specijalci Federalnog MUP-a pretresli su stan Nasera Orića u naselju Šip.

Šahinpašić, Fazlić i Cvjetičanin sinoć kasno su pušteni iz pritvora, a Orić je za svog advokata angažovao Vasviju Vidović koja je bila njegov branilac i pred Haškim tribunalom.

Portparol federalnog MUP- a Robert Crvrtak je naveo da su uhapšeni u trenutku primopredaje novca u iznosu od nekoliko stotina hiljada maraka. Potvđeno je da opsežna akcija još traje, te da nisu isključena nova hapšenja.

Službenici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su tokom noći, u nastavku akcije započete u petak, priveli ukupno osam osoba.

"Pet osoba je pušteno nakon kriminalističke obrade, a tri su zadržane i danas će biti predate Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS). Izvršili smo veći broj pretresa u Sarajevu i jedan u Tuzli", izjavio je za Agenciju Onasa portparol Federalne uprave policije Robert Cvrtak.

XS
SM
MD
LG