Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Madona pred više od 50.000 ljudi u Budvi


Madonna

Dugo očekivani Madonin koncert najavljivan u sedam država okupio je na Jazu više od pedeset hiljada posjetilaca. Savršeno režiran i izveden dvosatni šou program stari i novi hitovi, te otežani saobraćaj obilježili su do sada najveći koncert ikada održan u Crnoj Gori.

Madona možda nije najbolja pjevačica na svijetu, ali je njen koncert zasigurno svjetski spektakl. Savršeno osmišljen spoj moderne tehnologije, video produkcije, svjetlosnih efekata i plesa. Jučerašnji rekord posjete koncerta Rolling Stones-a, potučen je najmanje za duplo. Madonu je posjetilo na Jazu više od 50.000 posjetilaca. Bilo je gostiju iz susjednih država, Rusije, ali i evropskih zemalja:


"Dolazim iz Češke. Ovdje sam specijalno za Madonin koncert, ali i zbog odmora."

"Iz Beograda. Slučajno sam ovde, pa sam iskoristila priliku da dođem na koncert."

RSE: Jeste li zadovoljni organizacijom za sada, da li ste imali nekih problema pri prevozu?

"Nisam."

RSE: Imate majicu Madone, vi ste njen fan?

"Da. Obožavam Madonu od njenih prvih početaka. Obožavam je."

RSE: Koju numeru volite posebno?

"Recimo, imam jednu njenu pesmo kao "Bonita" ili tako nekako."

RSE: La isla bonita?

"Da. Događaji me vežu za tu pjesmu"

RSE: Odakle dolazite?

"Sa Cetinja."

RSE: Kakav je bio put do Jaza?

"Normalno. Samo je od Budve do Jaza bilo malo otežano"

"Iz svog iskustva sa ovakvim dogadjajima, i većim od ovoga, diljem svijeta: po Americi i Evropi, mislim da je organizacija na svjetskom nivou. Mnogo ovakvih koncerata sam gledao na ovakvim prostorima. Ti drugi prostori nemaju tu ljepotu koju ima Budva."

Ali, bilo je i nezadovoljnih. Iako se za veliki koncert organizuje prevoz, odlučio je na Jaz stići automobilima, i to ako je moguće, u posljednji čas. Do Jaza, tri i po kilometra udaljenog od Budve, putovalo se najmanje sat vremena. Iako su na terenu bile sve policijske i saobraćajne službe, kao i, po prvi put, konjička policija iz Podgorice, nijesu izostale ni ostale uobičajene prateće slike velikih koncerata:

"Majice ovdje....pet eura...."

A, onda je počeo otkucavati skoro dvosatni vrhunski spektatkl, preciznim mehanizmom zvuka, slike i pokreta. Video režija koncerta je funkcionisala bez greške, prateći 12 članova benda, 20 plesača i Madonu, na tri velika i jednom kružnom video bimu. Svaka numera je bila filmska i plesna priča. Uz bijelu limuzinu na sceni i kolekciju kostima vodećih dizajnerskih potpisa. Pop diva je u savršenoj kondiciji oko dva sata držala ritam sa ekipom vrhunskih plesača u detaljno razradjenoj i uigranoj koreografiji. Mnogi koji ne prate Madoninu evropsku turneju, bili su iznenadjeni zvucima ciganske muzike. Uz ciganske violine, Madona je nazdravljala. Ne zna se je li baš crnogorskom lozom, ali čini se da je uživala makar kao publika, uz romale, romale...


Madona je poslala uobičajene poruke o spasu planete. Bilo je očekivanih, provokativnih aluzija na seks i biseksualnost, a nije izostao ni kontroverzni video u kom se pojavljuju istorijske ličnosti. Sliku Baraka Obame neki mediji tumače kao Madoninu podršku tom američkom predsjedničkom kandidatu. Bio je to koncert koji se gleda.


Sa porukom Game Over, Madona je završila koncert, i nakon samo desetak minuta, vinula se ponovo u nebo.

XS
SM
MD
LG