Dostupni linkovi

Požar kod Makarske i jutros gasi 250 gasitelja


Veliki požar kod Makarske i danas u jutarnjim satima i dalje gasi oko 250 gasitelja sa 70 vozila, izvijestili su jutros Državni centar 112 i Vatrogasno operativno središte Divulje.

U pomoć su upućene i dodatne dodatne vatrogasne snage i 50 vojnika namjenski organiziranih snaga HV-a.

U 6,30 sati na gašenje se upućeni i jedan zrakoplov Canadair, tri zrakoplova Air Tractor, kao i tri helikoptera s uređajem za gašenje, koji će pokušati gasiti, osim ako zbog jačine bure to ne bude moguće.

Sinoć u 21,40 sati započela je djelomična evakuacija, prvenstveno starijih i nemoćnih osoba i djece, iz zone neposredne ugroze, tj. naselja Veliko Brdo. Od gradonačelnika Makarske dobivena je informacija da je prihvat evakuiranih organiziran u dvorani osnovne škole i vrtiću u centru Makarske. Do 0,30 sati bilo je prihvaćeno oko 150 osoba i takvo stanje je ostalo do jutra.

Prema pristiglim informacijama vatrena stihija je do sada progutala preko 700 hektara površine borove šume, te dio maslinika.

U gašenju požara četiri su vatrogasca lakše ozlijeđena, a nekoliko ih je zatražilo liječničku pomoć zbog iritacije dišnih organa i očiju dimom.

Požar je izbio 19. rujna navečer kada je ŽC 112 Split primio dojavu o požaru u šumi iznad svetišta Vepric, kod Velikog Brda, u blizini mjesta Krvavice kod Makarske. Prema prvoj dojavi požar je izbio najvjerojatnije iskrenjem iz dalekovoda, navodi Hina.

XS
SM
MD
LG