Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nikolić i Vučić osnivaju stranku?


Tomislav Nikolić

Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić izjavio je da će sa 18 narodnih poslanika i Aleksandrom Vučićem u ponedeljak zvanično početi stvaranje nove političke partije.

Nikolić je za današnji broj "Večernjih novosti" rekao da veruje da će Vučić uskoro da podnese ostavku na mesto generalnog sekretara Srpske radikalne stranke (SRS) i da će mu se odmah pridružiti, navodi Beta.

On je kazao da se sa Vučićem čuo više puta posle sednice Centralne otadžbinske uprave, na kojoj je Nikolić izbačen iz stranke.

"Verujem da ga je tok sednice i definitivno ubedio da sa tim ljudima u toj stranci više nema šta da traži",
kazao je Nikolić.

On je naveo da će u ponedeljak sa svojim budućim poltičkim saborcima početi dogovore o svim detaljima neophodnim za osnivanje stranke.

"Stavićemo na papir programske ciljeve nove partije i napisaćemo stranački statut. Do kraja ove nedelje trebalo bi da bude zvaršen i ceo posao oko registracije",
naveo je Nikolić i dodao da još nije odlučio o imenu stranke.

Vučić se još uvek ne izjašnjava


Aleksandar Vučić još nije obelodanio da li ostaje u SRS ili kreće u osnivanje nove stranke zajedno sa Tomislavom Nikolićem.

"Nemam još ništa da izjavim,"
kratko je rekao Vučić u subotu za „Novosti“.

Pop-Lazić: Vučić nije dorastao situaciji

Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Gordana Pop-Lazić izjavila je danas da to što se Aleksandar Vučić još nije oglasio po pitanju sukoba u stranci pokazuje da nije dorastao situaciji u toj partiji i državi.

Na konferenciji za novinare Pop-Lazić je rekla da se niko iz stranke nije zvanično čuo sa Vučićem i da ona ne zna gde se on nalazi.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG