Dostupni linkovi

Janša tvrdi da nema istrage u Finskoj


Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u petak da mu je finski premijer u nedavnu razgovoru zajamčio da nijedan član slovenske Vlade nije pod sumnjom zbog korupcijskog skandala u istrazi koja se u toj zemlji vodi protiv nekih službenika tvrtke "Patrije", a ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel najavio je novu diplomatsku notu Finskoj, objavili su u petak popodne slovenski mediji.

U Mariboru, gdje je predstavio kandidate svoje Slovenske demokratske stranke (SDS) za parlamentarne izbore 21. rujna, Janša je ponovno zanijekao tvrdnje finske nacionalne televizije da je i on primio mito od "Patrije" kako bi ta tvrtka dobila posao dobave oklopnih transportera za Slovensku vojsku.

"Finski premijer je provjerio stvar i zajamčio mi da njihova tijela ne ispituju nikakve sumnje protiv ikojeg člana slovenske Vlade", rekao je Janša i dodao da u okviru istrage u Finskoj nije osumnjičen nijedan slovenski državljanin.

Janša je ponovio da Vlada priprema tužbu protiv finske televizije za optužbe iznesene u emisiji koje su "neutemeljena i nedokaziva izmišljotina". Dodao je da ministar obrane Karel Erjavec ima ovlasti da iskoristi protukorupcijsku klauzulu iz ugovora s "Patrijom" ako bi se dokazale sumnje o korupciji. Također je ponovio da je riječ o negativnoj kampanji prije izbora, u koju su umiješani ljudi iz Slovenije.

XS
SM
MD
LG