Dostupni linkovi

Radikali "prokleli" Borisa Tadića


Poslanici Srpske radikalne stranke uputili su danas za skupštinskom govornicom više oštrih
kritika, pa i kletvi na račun predsednika Srbije Borisa Tadića i svakog ko sa njim saradjuje.
"Neka mu se seme zatre, neka ga sunce nikad ne ogreje, neka ga stigne božja kazna. Tadić je najveći izdajnik. Svakoga će jednog dana kletva da stigne", rekla je poslanica SRS Nataša Jovanović.
Predsedavajuća nije prekinula Jovanovićevu dok je izgovarala te teške reči. Jovanovićeva je rekla da "srpska kletva nikad ne zastareva" i dodala da su poslanici "valjda" to učili u osnovnoj i srednjoj školi. Ona je kazala da je Tadić "omražen od svakog Srbina" i optužila stranke vladajuće koalicije da učestvuju u "zaveri protiv srpskog naroda". Istovremeno je iznela niz hvala na račun haškog optuženika Radovana Karadžića i lidera SRS Vojislava Šešelja, nazivajući ih srpskim
junacima. Optužbama se pridružila i Vjerica Radeta, takodje iz SRS, ističući da je Tadić, a ne Radikali, onaj koji opstruira sjednicu Skupštine Srbije. Ona je optužila predsjednika Srbije da se sprema da "proda" Vojvodinu, dok je ubijenog premijera i nekadašnjeg lidera Demokratske stranke Zorana Djindjića nazvala "mafijaškim premijerom".
XS
SM
MD
LG