Dostupni linkovi

Rogozin: Hladni rat nikada nije prestao


Dmitry Rogozin
Dmitry Rogozin

Ambasador Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin izjavio je da će Moskva prihvatiti svaku odluku Južne Osetije i Abhazije o njihovom statusu. U intervjuu "Večernjim novostima" Rogozin je izjavio da Rusija iz vremena bombardovanja Srbije i današnja Rusija nisu iste, te da bi bombardovanje Srbije danas bilo malo vjerovatno,

Zapadni političari podržali su težnje kosovskih separatista, dok u slučaju Južne Osetije i Abhazije insistiraju na teritorijalnom integritetu Gruzije, rekao je ambasador Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin.

On je za "Večernje novosti" rekao da su svi saučesnici u zamrznutim konfliktima smatrali priznanje Kosova čistim presedanom.

Na pitanje da li će odluka Rusije da prizna nezavisnost Južne Osetije izazvati nova priznanja Kosova, Rogozin je rekao da se Moskva uvijek drži jednakih standarda.

"Mislimo da, ukoliko neke zemlje priznaju nezavisnost Kosova, one će se na isti način ponašati sa Južnom Osetijom i Abhazijom", smatra Rogozin.

Na pitanje da li će Rusija prihvatiti nezavisnost Južne Osetije i Abhazije, Rogozin je odgovorio da će Moskva prihvatiti svaku odluku ovih pokrajina o njihovom statusu.

"Na Gruziji je da njeni ljudi odluče mogu li da žive pod vladavinom političara, poput Hitlera, koji se opušta žvakanjem svoje kravate dok daje TV intervju", rekao je Rogozin.

On je rekao da hladni rat nikada nije prestao i da Amerika Rusiju smatra neprijateljem bez obzira na to da li je ona komunistička ili demokratska država.

"Rusija 1999. godine i Rusija danas nisu iste zemlje. Uopšte! Danas bi bombardovanje Srbije bilo manje vjerovatno, a istorija bi imala drugačiji tok" - rekao je Rogozin.

XS
SM
MD
LG