Dostupni linkovi

Fudbaleri BiH ne bojkotuju reprezentaciju


Većina fudbalera Bosne i Hercegovine, koji nisu igrali za reprezentaciju svoje zemlje u znak
protesta protiv nacionalnog Fudbalskog saveza, nastupiće na prijateljskoj utakmici sa Bugarskom, izjavio je danas selektor Miroslav Blažević.
On je u tim je pozvao 25 igrača.
Na spisku su: Goran Brašnić, Denis Mujkić, Emir Spahić, Branimir Bajić, Safet Nadarević, Džemal Berberović, Ivan Radeljić, Saša Papac, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Miralem Pjanić, Zvezdan Misimović, Mirko Hrgović, Senijad Ibričić, Branislav Krunić, Darko Maletić, Mario Božić, Vedran Ivanković, Sejad Salihović, Zlatan Muslimović, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Haris Handžić, Said Huseinović i Admir Vladavić.
"Očekujem da se svi sa spiska odazovu mom pozivu za ovu vrlo bitnu utakmicu, koja za mene nije revijalna. Obećavam da ćemo se za nju spremiti kao da je kvalifikaciona", kazao je Blažević, koji je
1998. godine Hrvatsku doveo do trećeg mesta na Mundijalu.
On je naveo da postoji mogućnost da se neki fudbaleri "iz nepoznatih razloga" ne odazovu pozivu, te da je samo golman Kenan Hasagić odbio razgovarati s njim.
Reprezentaciju je u prošloj godini bojkotovalo najmanje osam fudbalera, koji su tražili ostavke čelnika Fudbalskog saveza optužujući ih za nesposobnost i korupciju.
Selekcija BiH će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, koje počinju u septembru, za protivnike imati evropskog šampiona Španiju, Tursku, Belgiju, Estoniju i Jermeniju.
XS
SM
MD
LG